Відвідати анкету користувача Adm Vip Znakomstva   Adm Vip Znakomstva  Дата створення: субота, 28 березня, 2015 - 19:23

Кекси в шоколадній глазурі без яєць

Назад
Українська
Кекси в шоколадній глазурі без яєць

Інгредієнти для кулінарії

Борошно - 2,5 склянки 
Розпушувач - 1,5 чайної ложки 
Сода - 0,5 чайної ложки 
Вершкове масло (розм'якшене) - 170 г 
Цукор - 1,6 склянки 
Ванілін - 0,5 чайної ложки 
Молоко - 0,75 склянки (підігріте) 
Йогурт - 200 г (кімнатної температури) 

Для глазурі: 
Свіжі вершки - 200 мл (25%) 
Темний шоколад - 200 г, наламати на дрібні шматочки 

Приготування
Духовку нагрійте до 180 C. Застелити форму для кексів паперовими формочками або папером для випічки. 
Просійте борошно, розпушувач і соду разом. 
У мисці збийте до легкого кремового стану вершкове масло і цукор. 
В окремій мисці змішайте молокок, йогурт і ванілін. Збийте гарненько близько хвилини. Влийте цю суміш до масляної і збийте ще раз до однорідної маси. 
Поступово всипте борошняну суміш до тіста і акуратно перемішайте,не збиваючи. 
Заповніть формочки для кексів на 2/3. Випікайте 18-20 хвилин в розігрітій духовці. через 15 хвилин перевірте, кексики можуть бути вже готові, якщо вони злегка (!) покорічневелі, значить можна діставати. Перевірте зубочисткою на готовність. 
Дістаньте кекси з духовки і остудіть 10-15 хвилин на решітці. 
Для глазурі вершки нагрійте на водяній бані, майже довівши до кипіння. Потім знімайте з вогню. Залийте, наламайте шоколад гарячими вершками, залиште на 5 хвилин, а потім перемішайте до однорідної маси. Залийте кекси глазур'ю, почекайте трохи, щоб вони застигли, і подавайте до столу.

Адміністрація сайту

Оцінок ще немає, будьте перші!